De fagot is een van de leukste instrumenten om te bespelen. De toon is heel erg mooi, de laagte klinkt mooi sonoor, en de hoogte heel zangerig. Je hebt met fagot heel veel mogelijkheden om samen te spelen. In een symfonieorkest voor het mooie klassieke repertoire, of in een harmonieorkest waar de fagot onderdeel is van het laag hout. Ook is er veel kamermuziek geschreven waar fagot in voor komt, zoals stukken voor fagot en piano, blaaskwintet en blazersensemble. En ook samen met een andere fagot klinkt het heel leuk.

 

 

Fagotles nemen:

Ik geef fagotlessen in Utrecht. Ik heb mijn lesbevoegdheid, diploma docerend musicus gehaald op het conservatorium in Utrecht. Ik geef momenteel al zo’n 25 jaar met veel plezier les. Ik vind het inspirerend om de leerlingen uit mijn lespraktijk te stimuleren en in hun ontwikkeling te begeleiden.

Graag maak ik met je kennis op een gratis proefles.

Is het een grote stap om direct een fagot aan te schaffen. Er is de mogelijkheid om eerst een fagot te huren. Zie de link:

 http://amsterdambassooncenter.com  of, https://fagot.nl

‘Antoine Jansen is een fantastische docent die mij met veel geduld en steeds weer nieuwe manieren fagot heeft leren spelen. Niet alleen zoekt hij steeds naar de beste manier om je verder te helpen, maar ik bewonder hem ook om het feit dat hij ook zelf als docent en fagottist continu bezig is nieuwe en betere manieren te vinden om te spelen en dat over te brengen.’

Voline: leerling van Antoine

Een paar jaar geleden begon ik met fagot spelen; hoewel eerder lang ervaring op een ander blaasinstrument (en andere docenten!) was de fagot een nieuw avontuur.

Daarbij is Antoine mijn geduldige coach: steunend, stimulerend en vasthoudend tegelijk. Elke keer zoekend naar nieuwe manieren om een zelfde (of nieuw!) te leren moeilijkheid onder de knie te krijgen.

Ik maak gestaag vorderingen en ook als er stagnatie is (hoort er allemaal bij!) blijft Antoine zoeken naar manieren om me door dat stadium heen te loodsen. 

Orkestpartijen, fagotduetten, toonladders en sonates; alles passeert op les. Met wederzijdse inspraak van docent en leerling. Ik kijk elke keer uit naar de ontmoeting.

AnnePauline, leerling van Antoine